Pedicure-Marnix.nl

Uw professionele pedicure

Behandeling likdoorn of voetwrat


Chemische behandeling likdoorn of voetwrat

Sommige voetwratten of likdoorns kunnen zeer hardnekkig en pijnlijk zijn. In een keer verwijderen is dan vaak niet goed mogelijk. Het is dan mogelijk om een chemische pakking te laten aanbrengen. 

Eerst wordt zoveel mogelijk de van aanwezige eeltvorming verwijderd. De huid in de omgeving van de wrat of likdoorn wordt dan zorgvuldig afgeplakt en vervolgens opgevuld met een salicylzalf van benodigde sterkte.

Vervolgens wordt dit afgedekt en zo goed mogelijk waterdicht afgeplakt. Dit blijft ca. 5 dagen zitten en zo droog mogelijk gehouden (niet zwemmen en zo kort mogelijk douchen). 

Dan wordt dit afgedekt en zo goed mogelijk waterdicht afgeplakt. Dit blijft ca. 5 dagen zitten en wordt zo droog mogelijk gehouden (niet zwemmen en zo kort mogelijk douchen). 

Na deze 5 dagen is een nabehandeling nodig om resten van likdoorn of voetwrat (pijnloos) te verwijderen.Bij een langer aanwezige voetwrat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. 

Een hardnekkige likdoorn is na 1 behandeling (ook zonder chemische pakking) meestal pijnvrij. Verder wordt met u de oorzaak besproken waarom de likdoorn steeds weer terug komt en pijn veroorzaakt en wat u zelf kunt doen om dat te voorkomen.